پرش لینک ها

آداب صحیح غذا خوردن در رستوران:

 

صرف شام همراه یک دوست یا خانواده، خوردن یک وعده غذایی عاشقانه و یا برگزاری یک جلسه کاری زمان صرف ناهار در رستوران، همگی از مواردی هستند که آداب و اصول رفتاری خاص خود را می‌طلبند.از زمان ورود به فضای رستوران تا وقتی که تصمیم به ترک فضای آن می گیرید،یکسری آداب و عوامل مهم برای توجه وجود دارد.در این مقاله به بررسی برخی از مهمترین آداب صحیح غذا خوردن و رفتار با پرسنل رستوران می پردازیم.

کدام رستوران را انتخاب کنیم؟

برای انتخاب رستوران اصولی وجود دارد که از مهمترین آن میتوان به کیفیت،قیمت و اولویت غذایی اشاره کرد.بهترین راه برای یافتن رستوران مناسب،مراجعه به سایت های مقایسه ای است که در آن مشتریان و کاربران به ارائه نظرات خود می پردازند.به تعداد ستاره های نظرات کاربران در گوگل توجه کنید (تاریخ نظرات را چک کنید)

  • تنوع غذایی هر رستوران را در نظر بگیرید:به عنوان مثال اگر گیاه خوار نیستید، به رستوران های مخصوص گیاه خواران مراجعه نکنید یا اینکه اگر بیماری های خاص مانند سلیاک یا برخی آلرژی های مربوط به مواد غذایی دارید که در انتخاب های غذایی شما محدودیت ایجاد میکند،آن را در رابطه با منوی رستوران در نظر بگیرید.
  • به آپشن پارکینگ رستوران توجه کنید:برخی رستوران ها که در مرکز شهر و مناطق پرتردد واقع شده اند،نیاز بیشتری به پارکینگ دارند.
  • جو هر رستوران با پوشش و لباس نسبت دارد:رستوران هایی که فضای رسمی تر دارند،لباس های رسمی تر می طلبند.نکته مهم این است که لباس، باعث ناراحتی شما نشود.در قدم اول شما باید آرامش داشته باشید.

زمانبندی و رزرو ب موقع:

مناسبات خاص در روز های خاص: در برخی رستوران ها ممکن است در روز هایی از هفته مراسمات خاص یا جشن هایی برگزار شود بنابراین تماس و رزرو میز یکی از اقدامات مناسب پیش از حضور یافتن در محل مورد نظر است.رزرو کردن میزحتی 15 دقیقه قبل از مراجعه، رفتاری مودبانه است که باعث میشود علاوه بر حس اعتماد شما به مدیریت رستوران،از برخی محدودیت های منو در آن هنگام مطلع شوید.

                      

غذای اصلی،نوشیدنی و دسر را در زمان درست میل کنید: زمانبندی مناسب یک فاکتور کلیدی در یک تجربه خوب غذایی محسوب میشود. گارسون را برای سفارش غذای خود در زمان طولانی منتظر نگذارید. سریع تصمیم بگیرید و منو را در اختیار شخص بعدی یا گارسون قرار دهید.

وقت شناس باشیدوسعی کنید همیشه چند دقیقه زودتر از زمان مقرر در رستوران حاضر شوید.حضور به موقع علاوه بر احترام به رستوران،شخصیت شما را ارزیابی میکند.در صورتی که میز رزرو کرده اید و احتمال در تاخیرتان وجود دارد،طی یک تماس آن را به رستوران اطلاع دهید.

اگر محیط داخل رستوران برای شما آشنا نیست یا برای اولین بار وارد آن میشوید،از گارسون بخواهید با توجه به هدف شما از صرف غذا،بهترین میز را برای شما برگزیند.به عنوان مثال اگر هدف شما صرف غذای کاری با همکاران است،محل میز باید از سروصدای کودکان به دور باشد.

چگونه غذای خود سفارش دهیم؟

از صدای بلند برای فراخواندن گارسون خودداری کنید.این کار نوعی رفتار بی ادبانه محسوب میشود.حتی اگر فضای رستوران شلوغ باشد،این کار را انجام ندهید و نهایتا در صورت لزوم از حرکات دست و اشاره استفاده کنید.از گارسون درباره ی غذای ویژه روز سوال کنید.اکثر رستوران ها هرروز، غذای ویژه سرآشپز متمایزی نسبت به روز قبل دارند.اگر شما میزبان هستید،به رسم ادب اجازه دهید ابتدا میهمانان شما غذای مورد نظر خود را انتخاب کنند.

 

  • غذای خود را با توجه به منو انتخاب کنید.از سفارش غذایی که در منو موجود نیست،خودداری کنید.در انتخاب غذا به آلرژی و ممنوعیت های غذایی خود توجه کنید.اگر موردی در منو را نمیشناسید،بهتر است سوال کنید و از ترکیبات و مواد تشکیل دهنده آن مطلع شوید.اگر در انتخاب غذا سردرگم شده اید،از گارسون بخواهید به شما مناسب ترین غذا را پیشنهاد دهد.اگر در جمع، میزبان هستید،از پرسیدن سوال درباره قیمت غذا خودداری کنید.این کار باعث القای حس بدی به همراهان شما میشود و از طرفی رفتار مودبانه ای نیست.

یک وعده ی عالی با رفتار عالی:

  • با نوشیدنی شروع کنید!! یک لیوانآبقبل از خوردن هر وعده غذایی به بهبود عملکرد سوخت و ساز بدن کمک می‌کند. بعد از آب خوردن معده آماده پذیرش و هضم غذا می‌شود. وقتی شما آب می‌خورید فضای معده مرطوب می‌شود و در نتیجه اگر غذاهای اسیدی در وعده غذایی شما باشد معده اذیت نمی‌شود.

                                                 

  • از غذایتان لذت ببرید و حتما به آداب و رسوم خود اهمیت دهید. ، اما به یاد داشته باشید که از ظرف مناسب استفاده کنید و از بشقاب خود غذا بخورید، نه از ظرف سرو. طبیعتاً میزان آراستگی و دقت در این مسائل به نوع رستوران و آداب شما بستگی دارد. هیچ کس از شما انتظار ندارد که با چاقو و چنگال کباب را بخورید.

 

  • در صورتی که شما میزبان هستید،قبل از بقیه شروع به خوردن نکنید.آداب میزبانی را رعایت کنید و به همراهانتان حس آرامش و راحتی القا کنید.از آنان درباره کیفیت غذایشان سوال کنید. حین غذاخوردن از نگاه کردن به دیگران خودداری کنید.از دستمال برای پاک کردن دهان به صورت مداوم استفاده کنید.از لقمه هایی با اندازه مناسب استفاده کنید.

 

  • از صحبت کردن با صدای بلند بپرهیزید.ترجیحا تلفنی صحبت نکنید و در صورت لزوم،با صدای آرام و به گونه ای صحبت کنید که مزاحم اطرافیان نشوید.

 

 

  • هنگام میل غذا عجله نکنید زیرا اینکار به همراهان شما استرس منتقل میکند.از زمان آماده شدن غذا مطلع شده و در صورت طولانی بودن آن خود را با نوشیدنی مشغول کنید. اگر یک خطای جدی رخ داده است یا یک اشکال در غذای شما رخ داده است، از از درخواست برای بررسی توسط گارسون ها و خدمات رسانی مجدد،خجالت نکشید.

 

آگاهی های لازم:

ظروف مخصوص به غذای خود را بشناسید. برخی از رستوران‌ها ظروف مختلفی را ارائه می‌کنند که اگر با کاربرد آن‌ها آشنا نباشید، می‌توانند مشکل به نظر برسند. مراقب اندازه های مختلف قاشق ها و همچنین ظروف جایگزین مانند چاپستیک باشید.قاشق های همزن کوچک اغلب برای قهوه و چای استفاده می شود. بدیهی است که از این قاشق ها فقط باید برای نوشیدنی خود استفاده کنید.

قاشق های سوپ عمیق تر و گردتر هستند. آنها به طور خاص برای تسهیل روند مصرف سوپ شما شکل گرفته اند و برای استفاده های دیگر توصیه نمی شوند.قاشق های سالاد شکلی دراز دارند که برای سهولت در سرو سالاد فرموله شده است.

نکات نهایی:

از قبل درباره نحوه پرداخت هزینه به نتیجه برسید.اگر شما میزبان هستید،قبل از آنکه میهمانان متوجه شوند،هزینه را پرداخت کنید و در صورتی که قرار است مشترک هزینه را پرداخت کنید،یک نفر کل هزینه را پرداخت کرده و سپس اعضای جمع به تقسیم هزینه بپردازند.

اگر از غذا و خدمات لذت برده اید،بعد از اتمام غذا از سرآشپز،اعضای آشپزخانه،گارسون ها و پذیرش،تشکر کنید.پس از پرداخت می توانید به گارسون انعام دهید.این رفتار، شما را بهتر جلوه میدهد. 

این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.
Home
Account
Cart
Search